|
|
It is currently Wed Feb 08, 2012 2:59 pm
|
View unanswered posts | View active topics
| Welcome |
Bine ai venit pe romaniaraw
In momentul de fata, vezi forumul ca "vizitator", ceea ce iti da un acces limitat. Prin crearea unui cont, capeti dreptul de a posta raspunsuri si a crea noi topicuri, de a raspunde la poll-uri, a upload-a fisiere si a comunica privat cu restul membrilor. Crearea unui cont e gratuita, simpla si rapida, deci inregistreaza-te acum!
|
| Author |
Message |
|
llex_paul
|
Post subject: Re: Seminte pt germinat Posted: Wed Dec 16, 2009 5:00 pm |
|
|
|
pai eu am gasit in piata amzei la ki life. de acolo imi iau cam tot de ce am nevoie. este intr-o punga simpla cu o eticheta mica pe care scrie ca e mei nedecotificat si inca ceva date. vreo 2-3 lei/50 g cam asa imi amintesc. se lasa 8 ore in apa apoi se scurge apa de el si inca 2 zile il ti la intuneric schimband apa o data la vreo 8 ore. poate ca merge si ala pentru papagali pt ca nu cred ca e procesat termic, pasarile nau nevoie de asa ceva:))
_________________ ---my art---
|
|
| Top |
|
 |
|
ghimbir
|
Post subject: Re: Seminte pt germinat Posted: Thu Dec 17, 2009 5:27 pm |
|
|
semintele alea nedecorticate, au o carapace tare necomestibila, nu? chiar si germinate, cum le mananci?
|
|
| Top |
|
 |
|
bhairava
|
Post subject: Re: Seminte pt germinat Posted: Fri Dec 18, 2009 3:51 pm |
|
|
|
| Top |
|
 |
|
anca14
|
Post subject: Re: Seminte pt germinat Posted: Sun Dec 20, 2009 9:54 am |
|
|
Ati incoltit fasaole azuki? Am luat intr-un maestec si erau nise boabe mici, care au incoltit in 2-3 zile. Am luat si separat, dar boabele sunt ceva mai mari si de 2 ori am incercat. Au aproape o saptamana de cand le-am pus la incoltit si, desi nu au incoltit toate, au inceput sa puta (de fapt de cateva zile au inceput sa aiba un miros dubios, dar am insistat  )
|
|
| Top |
|
 |
|
bhairava
|
Post subject: Re: Seminte pt germinat Posted: Sun Dec 20, 2009 2:38 pm |
|
|
|
e foarte importanta vechimea recoltei. daca iei griu din grecia antica, de exemplu, o sa constati ca 1% inca incolteste, dar majoritatea si-au pierdut puterea de germinare si vor suferi fenomenul pe care-l mentionezi. puterea de germinare exprimata ca procentul de seminte care incoltesc din cantitatea totala pusa la incoltit, este o foarte buna masura a prospetimii recoltei.
_________________ http://bhairavah.blogspot.com
|
|
| Top |
|
 |
|
muna
|
Post subject: Re: Seminte pt germinat Posted: Fri Dec 25, 2009 3:01 am |
|
Joined: Tue Sep 01, 2009 6:42 pm Posts: 814 Location: Constanta
|
|
| Top |
|
 |
|
rawmanianchef
|
Post subject: Re: Seminte pt germinat Posted: Mon Jan 25, 2010 11:00 am |
|
Joined: Sun Sep 06, 2009 12:12 pm Posts: 38 Location: Bucuresti
|
|
Pentru cei ce prefera sa-si cumpere semintele gata germinate, am gasit in Billa seminte de lucerna, grau, linte si schinduf. Costa 3-4 lei in functie de sortiment. Sunt produse de o firma din Brasov, parca Germalex se cheama, pe eticheta au si o adresa de web da' nu functioneaza. Eu am luat de linte si lucerna...au un gust mult mai rau ca cele de grau, secara si brocolli ( de-astea am incaoltit eu pana acum ), cele de lucerna fiind totusi mai ok decat cele de linte.
_________________ Blogul meu: http://rawmaniancantina.blogspot.com/. Ultimul post: 13 Ianuarie - Bine v-am regasit !
|
|
| Top |
|
 |
|
muna
|
Post subject: Re: Seminte pt germinat Posted: Mon Jan 25, 2010 11:04 am |
|
|
|
| Top |
|
 |
|
rawmanianchef
|
Post subject: Re: Seminte pt germinat Posted: Mon Jan 25, 2010 2:43 pm |
|
Joined: Sun Sep 06, 2009 12:12 pm Posts: 38 Location: Bucuresti
|
Din pacate, nu am aparat foto digital si daca fac cu telefonul, nu se intelege nimic. Cei de lucerna seamana ca aspect cu cei de brocolli pe care i-am facut eu, sunt...multi, mici si marunti  si au gust de iarba. Ceilalti, de linte, sunt ca niste bumbi cu codita si au gust de fasole inmuiata  La magazin m-am uitat si la cei de grau si am vazut ca aveau mugurul abia iesit / vizibil...eu pe ai mei ii las sa aiba o codita ceva mai mare, 1 cm, poate chiar mai lung...e ok 
_________________ Blogul meu: http://rawmaniancantina.blogspot.com/. Ultimul post: 13 Ianuarie - Bine v-am regasit !
|
|
| Top |
|
 |
|
muna
|
Post subject: Re: Seminte pt germinat Posted: Mon Jan 25, 2010 6:35 pm |
|
|