It is currently Wed May 16, 2012 3:46 pm

Welcome
Bine ai venit pe romaniaraw

In momentul de fata, vezi forumul ca "vizitator", ceea ce iti da un acces limitat. Prin crearea unui cont, capeti dreptul de a posta raspunsuri si a crea noi topicuri, de a raspunde la poll-uri, a upload-a fisiere si a comunica privat cu restul membrilor. Crearea unui cont e gratuita, simpla si rapida, deci inregistreaza-te acum!

Post new topic Reply to topic  [ 31 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: Re: Seminte pt germinat
PostPosted: Thu Nov 26, 2009 1:27 pm 

merci! biggrin chiar azi am sa trec pe-acolo...

Report this post
 Profile  

PostPosted: Fri Nov 27, 2009 9:51 am 

Azi am scos de la germinat prima tura de seminte de floarea sorelui, foarte foarte bune.
Acuma ma intreb, migdalele, alunele de padure samburii de dovleac, semintele de in, arahidele merg sa fie germinate?

Report this post
 Profile  

PostPosted: Fri Nov 27, 2009 10:54 am 

sigur merg daca nu sunt prajite. orice samanta intreaga si neprelucrata termic e capabila sa incolteasca.sa imi spui ce gust au smile1

Report this post
 Profile  

PostPosted: Fri Nov 27, 2009 12:21 pm 

seminte de dovleac am germinat eu si erau foarte amare. de atunci doar le inmoi 12 ore.
semintele de in pot fin incoltite daca le intindeti pe o panza naturala. nu merg in saculet sau in cana pt ca-s foarte gelatinoase cand se inmoaie. deci intins un strat de seminte (sa fie mai rarefiate) pe o panza si le uzi des cu un pulverizator fin (sa fie umede in permanenta). le poti acoperi cu un mini-cort dintr-o punga ca sa mentina umezeala. vor creste 2-3 cm.
arahidele (alune de pamant) n-am lasat mai mult de o zi dar chiar si asa se vad deja mai multe generatii de frunzulite formate pe embrion.
migdale am lasat mai multe zile dar nu au germinat. doar s-au umflat cu apa si s-a tuguiat putin radacina. a ramas in stadiul ala mult timp.
alune de padure am lasat mai mult de o zi la germinat si au facut mucegai. de atunci n-am mai incercat sa le incoltesc.

sa ne zici ce rezultate ai avut. in sezonul rece e cel mai usor de germinat seminte pt ca temperatura ideala e 20 grade. vara se strica des si trebuie tinute in frigider. deci daca vreti sa va acomodati cu germinatul acum e momentul.

cel mai comod se germineaza in cescuta / cana / castron in functie de cantitatea de seminte. si acoperit cu o farfurioara pt ca la intuneric se fac radacinile mai groase. doar in ultima zi (dupa ce au iesit frunze) le tineti la lumina. eventual le mutati intr-un vas transparent ca sa ajunga lumina la toate.

Report this post
 Profile  

PostPosted: Fri Nov 27, 2009 2:51 pm 

pai in seara bag la inmuiat ceva arahide, migdale si alune de padure. peste vreo 2 zile vom vedea...

Report this post
 Profile  

PostPosted: Wed Dec 02, 2009 10:37 pm 

Rezultatul?

Report this post
 Profile  

PostPosted: Sat Dec 05, 2009 5:37 pm 

Am gasit la pukka food un amestec de "fasole mung, naut, seminte de floarea soarelui, puy, linte bruna si verde, fasole aduki" - organice.

8 RON 250g

Semintele incoltesc in 2-3 zile si iese o salata bunicica. Eu pun zeama de lamaie peste si le mananc asa.
Eram destul de reticenta cu salatele de chestii incoltite, dar asta chiar imi place. M-a scos din foame :sprout:

Report this post
 Profile  

PostPosted: Fri Dec 11, 2009 3:11 am 

am cautat pe net ca nu stiam ce e puy. e un tip de linte cu bobul mai mic decat lintea obisnuita si e mai inchis la culoare. sunt foarte multe soiuri.
posibil sa iesi mai ieftin daca le cumperi separat si faci tu amestecul.

Report this post
 Profile  

PostPosted: Mon Dec 14, 2009 2:15 pm 

am avut si eu ceva probleme cu unele seminte. de exemplu graul a incoltit bine dar secara si orzul nu prea, faceau un miros groaznic, in special orzul si am incercat de vreo 3-4 ori din fiecare sa pun. unele boabe incolteau dar nu imi trebuia sa le mananc pt ca miroseau groaznic, temperatura sau semintele nu erau bune, dar am icnercat 2 tipuri de orz. meiul incolteste foarte usor si bine, la folarea soarelui daca o las mai mult 2 nopti si 2 zile incepe sa mucegaiasca, cred ca temperatura e de vina, am sa mai incerc pt ca as vrea sa faca frunzulite sa prinda putina culoare. apui la dovleac tot asa cam 50 la suta din seminte au incoltit. cu alune, arahide si migdale nu cred ca fac mare lucru, leam tinut 2 zile si leam aruncat pt ca imi trebuia borcanul.

Report this post
 Profile  

PostPosted: Tue Dec 15, 2009 10:38 am 

llex_paul wrote:
am avut si eu ceva probleme cu unele seminte. de exemplu graul a incoltit bine dar secara si orzul nu prea, faceau un miros groaznic, in special orzul si am incercat de vreo 3-4 ori din fiecare sa pun. unele boabe incolteau dar nu imi trebuia sa le mananc pt ca miroseau groaznic, temperatura sau semintele nu erau bune, dar am icnercat 2 tipuri de orz. meiul incolteste foarte usor si bine, la folarea soarelui daca o las mai mult 2 nopti si 2 zile incepe sa mucegaiasca, cred ca temperatura e de vina, am sa mai incerc pt ca as vrea sa faca frunzulite sa prinda putina culoare. apui la dovleac tot asa cam 50 la suta din seminte au incoltit. cu alune, arahide si migdale nu cred ca fac mare lucru, leam tinut 2 zile si leam aruncat pt ca imi trebuia borcanul.

cum faci cu meiul? mei se gaseste decorticat, dar care banuiesc ca nu incolteste, si din ala in coaja care se da la papagali:) asta din urma e tare totusi, cum faci sa-l mananci?

Report this post
 Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 31 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next