It is currently Wed May 16, 2012 3:45 pm

Welcome
Bine ai venit pe romaniaraw

In momentul de fata, vezi forumul ca "vizitator", ceea ce iti da un acces limitat. Prin crearea unui cont, capeti dreptul de a posta raspunsuri si a crea noi topicuri, de a raspunde la poll-uri, a upload-a fisiere si a comunica privat cu restul membrilor. Crearea unui cont e gratuita, simpla si rapida, deci inregistreaza-te acum!

Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Hyper Stevia rebaudiana +glicerina farmaceutica
PostPosted: Thu Jun 09, 2011 12:54 pm 

Va salut!
Cunoaste careva detalii despre glicerina farmaceutica, adica despre oportunitatea utilizarii acesteia INTERN? Spre exemplu aici: http://webcache.googleusercontent.com/s ... .google.ro
Multumesc!

Report this post
 Profile  

Post subject: Re: Hyper Stevia rebaudiana +glicerina farmaceutica
PostPosted: Thu Jun 09, 2011 1:34 pm 

- >hipoglicemiant prin stimularea secreţiei de insulină, acţionând direct pe insulele Langerhans din pancreas dar şi o acţiune de scădere a zahărului din sânge, explicată ştiinţific printr-o mai bună respiraţie celulară la nivelul mitocondriilor şi prin inhibiţia glucogenezei; - pentru scăderea în greutate- prin puterea noncalorică şi prin scăderea poftei de mâncare acţionând atât asupra centrului foamei şi saţietăţii din hipotalamus cât şi asupra terminaţiilor nervoase din stomac şi reglarea proceselor gastro-intestinale; - diminuează dorinţa de a fuma şi de a consuma alcool;

Citeste mai intai de pe forum despre insulina si apoi ia o decizie.
Glicerina farmaceutica e cam apa de ploaie din ce am citit, dar poti gasi mai multe pe net:
http://en.wikipedia.org/wiki/Glycerol

Report this post
 Profile  

PostPosted: Tue Jun 14, 2011 7:50 pm 

lucaxel wrote:
- >hipoglicemiant prin stimularea secreţiei de insulină, acţionând direct pe insulele Langerhans din pancreas dar şi o acţiune de scădere a zahărului din sânge, explicată ştiinţific printr-o mai bună respiraţie celulară la nivelul mitocondriilor şi prin inhibiţia glucogenezei; - pentru scăderea în greutate- prin puterea noncalorică şi prin scăderea poftei de mâncare acţionând atât asupra centrului foamei şi saţietăţii din hipotalamus cât şi asupra terminaţiilor nervoase din stomac şi reglarea proceselor gastro-intestinale; - diminuează dorinţa de a fuma şi de a consuma alcool;

Citeste mai intai de pe forum despre insulina si apoi ia o decizie.
Glicerina farmaceutica e cam apa de ploaie din ce am citit, dar poti gasi mai multe pe net:
http://en.wikipedia.org/wiki/Glycerol

Multumesc pentru raspuns! Eu „nu am treaba” cu stevia ci cu glicerina farmaceutica(ca si excipient).
Titlul subiectului trebuie „restrans” doar la glicerina farmaceutica. „Lotiunea” de stevia era un exemplu pe care l-am avut la indemana. Deci, pana la urma mananca careva glicerina farmaceutica? Sau o opinie... „mai avizata” in afara de wikipedia, adica se mananca au ba?

Report this post
 Profile  

PostPosted: Fri Jun 17, 2011 1:50 pm 

Glicerina este fie naturala (obtinuta ca un produs secundar al fabricarii sapunului si chiar a biodiesel-ului - din grasimi animale sau vegetale), fie sintetica (utilizata in cosmetice, produse farmaceutice, biotehnologie - obtinuta prin distilarea petrolului):
http://www.livestrong.com/article/136368-types-glycerin/

Report this post
 Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ]