|
|
It is currently Wed May 16, 2012 3:45 pm
|
View unanswered posts | View active topics
| Welcome |
|
Bine ai venit pe romaniaraw
In momentul de fata, vezi forumul ca "vizitator", ceea ce iti da un acces limitat. Prin crearea unui cont, capeti dreptul de a posta raspunsuri si a crea noi topicuri, de a raspunde la poll-uri, a upload-a fisiere si a comunica privat cu restul membrilor. Crearea unui cont e gratuita, simpla si rapida, deci inregistreaza-te acum!
|
|
Page 1 of 1
|
[ 10 posts ] |
|
| Author |
Message |
|
teodoca
|
Post subject: Filtre de apa Posted: Thu Jan 21, 2010 5:08 pm |
|
Joined: Wed Sep 09, 2009 1:50 am Posts: 128 Location: Bucuresti
|
Foloseste cineva filtre de apa? Aveti vreo recomandare pentru bucatarie si/sau baie? As vrea sa imi iau in bucatarie neaparat ca m-am saturat sa clatesc semintele cu apa minerala...  Si daca exista vreo varianta mai ieftine si nu asa voluminoasa ar fi perfect! Am vazut prin magazine filtrele alea mici cu carbon dar nu stiu cat de eficiente is. Stie cineva?
_________________ http://magicreminders.blogspot.com
|
|
| Top |
|
 |
|
enter
|
Post subject: Re: Filtre de apa Posted: Thu Jan 21, 2010 10:55 pm |
|
|
|
| Top |
|
 |
|
sunbeam
|
Post subject: Re: Filtre de apa Posted: Fri Jan 22, 2010 6:46 pm |
|
|
am si eu unul de la Nikken (o companie din Japonia care tot inventeaza chestii destepte). defapt e un sistem din 2 parti: 1) filtru de apa, care pe langa faptul ca filtreaza si purifica apa, o si imbogateste cu calciu coral (nu mai tin minte toate detaliile  ) ); 2) un aparat de restructurare a apei, printr-un sistem magnetic de tip vortex care cica sparge particulele de apa in unitati ff mici si foarte usor asimilabile de organism. .. sincer am uitat toata 'povestea'  ) dar erau multe detalii interesante. il am de un an jumate si de atunci nu mai fac fitness cu cate 2 butoaie de apa in fiecare saptamana. I like it! Au si solutie pt baie .. un cap de dus cu filtru incorporat. De ala nu am luat , desii ar fi binevenit pt ca, zic ei, in timpul dusului pielea absoarbe o cantitate semnificativa de apa (vreo 2 litrii - daca-mi amintesc bine)
_________________ "The world around us is nothing more and nothing less than a reflection of what have we become from within"
|
|
| Top |
|
 |
|
Adrian
|
Post subject: Re: Filtre de apa Posted: Sun Jan 24, 2010 6:17 pm |
|
Joined: Mon Jan 04, 2010 10:42 pm Posts: 45 Location: Timisoara
|
Eu folosesc apa de la pompa, dar am gasit ceva informatii pe net (majoritatea in engleza): http://www.pyroenergen.com/articles/cha ... -water.htm.......... "I am no scientist, but when I had a fish tank a few years back I tested my water for hardness and PH. I found it to be off the charts, absolutely horrid. Then, I left a gallon jug of the same water out for 24 hours and tested it. Amazingly, it was almost perfect for both tests. My conclusion is that a lot of chemical dissipates in time if the water is exposed to air and sunlight." .......... "Chlorine can be removed by placing water in sunlight for about 4 hours, as it is unstable. Chloroamine can be removed by treating the water with chlorine, then removing the chlorine as above! Fluoride can be removed by filtration. Otherwise, remove all 3 by distilling your drinking water." .......... http://www.allaboutwater.org/.......... http://www.familyaqua.ro/.......... si ceva despre fluor http://www.desprecopii.com/info.asp?id=254
|
|
| Top |
|
 |
|
cristi82
|
Post subject: Re: Filtre de apa Posted: Sat Dec 18, 2010 9:15 pm |
|
|
|
Filtrarea apei este solutia cea mai la indemana, utila si economica in acelasi timp. Apa de retea trebuie filtrata inainte de a fi consumata.
Exista mai multe tipuri de filtre de apa. Preturile variaza in functie de performanta. Spre exemplu, purificatoarele de apa cu osmoza inversa asigura cea mai pura apa, fie ca sursa de apa este de putz sau de oras. Preturile sunt destul de ridicate (intre 1000 RON si 2000 RON <cu sau fara optionale>), dar tinand cont de calitatea apei rezultate pot sa spun ca investitia isi merita fiecare banut.
Pentru apa de oras (retea) se poate utiliza si filtrul ceramic Doulton. Este produs in Anglia, iar calitatea apei este superioara. Invelisul ceramic ete impregnat cu granule de argint. Cu totii stim ca argintul sterilizeaza apa (omoara bacteriile si virusurile); iar la interior se gaseste carbon activat. Sunt ceva mai ieftine, undeva la 400-500 RON.
Iar, pentru cei care doresc sa filtreze apa pentru fiecare robinet din casa, a aparut recent filtrul de apa automat cu autocuratare Ecowater. Este filtrul de apa care nu necesita consumabile sau intretinere. Ofera debite mari (de pana la 2000 litri/ora). Elimina cloruri, sedimente cu o finete de pana la 25 microni, si multe alte substante contaminante aflate in reteaua de apa. Preturile pentru aceste sisteme sunt undeva pe la 2000 RON.
Sunt firme care ofera spre comercializare aceste tipuri de filtre in intreaga tara. De obicei le gasiti pe internet sau la magazinele de specialitate.
Despre filtrele japoneze... M-am uitat la bani si am cumparat un set de filtre (polipropilena, carbon si mai era ceva). Acestea se pot monta cu incredere in Japonia, unde calitatea apei este foarte buna, poate si la noi peste vreo 25 de ani.
Cert este ca putem sa avem propria sursa de apa potabila fara a mai fi nevoiti sa cumparam mereu apa plata imbuteliata. Tot ce avem de facut este sa ne montam un filtru care sa ne ofere aceasta posibilitate.
Numai bine...
|
|
|
| Top |
|
 |
|
maha.bhogta
|
Post subject: Re: Filtre de apa Posted: Sun Feb 13, 2011 10:21 pm |
|
|
|
| Top |
|
 |
|
cataw
|
Post subject: Re: Filtre de apa Posted: Mon Feb 14, 2011 10:12 am |
|
|
Eu folosesc un filtru cu osmoza inversa cu cele 5 stagii ale unui filtru ro normal (5 microni, carbon in, carbon out + metale grele clor chimicale etc , filtru osmoza inversa + carbon post rezervor ) la care am un modul care o remineralizeaza , o alcalinizeaza spre ph 9, mai purifica microroganisme prin intermediul unor bilute ce emana radiatie in spectrul infrarosu indepartat uv . Apa e mult peste orice fel de apa de la noi nu sta in plastic cu lunile si de mult timp am scapat de a depinde pt o gura de apa la 2 noaptea nu mai alerg ca un sclav la magazin. http://www.maxwaterflow.com/8-STAGE-ALK ... p_148.htmlPeste asta pt o apa extra pura distilez apa deja filtrata, ii arunc un varf de sare de himalaia (ca sa se reechilibreze electrolitic) sau marina neiodata la 4 litri, ii formez un vortex in sensul corect cu un numar de rotatii prestabilit, o ozonez si pe borcanul in care sta o informez cu niste cuvinte interesante .Iar tot timpul cat sunt in oras o am dupa mine in sticla de sticla. Asta e apa top shit. Edit: Un lucru foarte important pe care nu l-am facut inca e sa iau un prefiltru mic care sa scoata minim clorul din apa de la dus.
_________________ Pacea sa fie cu voi !
|
|
| Top |
|
 |
|
cataw
|
Post subject: Re: Filtre de apa Posted: Mon Feb 14, 2011 10:24 am |
|
|
|
Edit 2 : Culmea e ca e mult mai ieftina varianta de mai sus fata de minunata teapa la plastic din izvorul robinetului, si aici ma refer la toata apa de pe piata, la un calcul rudimentar facut la limita deshidratarii, si aici nu se discut de a germina vreo samanta sau a spala legume fructe etc. etc.
|
|
| Top |
|
 |
|
gemdedude
|
Post subject: Re: Filtre de apa Posted: Mon Feb 14, 2011 12:51 pm |
|
|
Singurul filtru de apa despre care sunt informata este eSpring. O sa ne luam si noi ASAP. Pentru ca apa de la robinet n-o sa beau niciodata, dar fac mancare cu ea si stiu cat de naspa e... si ne-am saturat de carat bidoane de 5l la 3 zile. http://www.espring.com/English/WhyEspri ... px?pgid=13
|
|
| Top |
|
 |
|
cataw
|
Post subject: Re: Filtre de apa Posted: Mon Feb 14, 2011 3:25 pm |
|
|
Orice fel de filtru e bun ideea e sa nu fii tu filtrul  .Intamplarea face ca azi am schimbat filtrele dupa 6 luni, eu n-as vrea ca rinichiul meu sa arate ca filtrul asta maro  (desi rinichii unor destepti arata asa de la n cafele pe zi si cola  ): 
|
|
| Top |
|
 |
|
Page 1 of 1
|
[ 10 posts ] |
|