|
|
It is currently Thu Feb 23, 2012 4:11 am
|
View unanswered posts | View active topics
| Welcome |
Bine ai venit pe romaniaraw
In momentul de fata, vezi forumul ca "vizitator", ceea ce iti da un acces limitat. Prin crearea unui cont, capeti dreptul de a posta raspunsuri si a crea noi topicuri, de a raspunde la poll-uri, a upload-a fisiere si a comunica privat cu restul membrilor. Crearea unui cont e gratuita, simpla si rapida, deci inregistreaza-te acum!
|
| Author |
Message |
|
anca14
|
Post subject: dieta si evolutia spirituala Posted: Thu Sep 16, 2010 1:17 pm |
|
|
|
Copy/paste de pe blog:
Datorita educatiei, cartilor citite, sau ale unor evenimente petrecute, oamenii devin inclinati catre spiritualitate, catre filosofie, catre introspectie.
La mine s-a declansat de la mancare. Daca vreau sa ma exprim poetic, pot spune ca mi-am regasit sufletul in cosuri si in slana.
Din cauza (sau datorita?) cosurilor si a faptului ca orice as face slana ramane lipita de mine, am descoperit dezechilibrul hormonal. Initial tratat cu ignoranta si pasarea responsabilitatii catre medici, mi-a luat 2-3 ani sa realizez ca trebuie sa fac mai mult. Asa ca am ajuns la tatonarea raw vegan, adica sa mananc numai alimente crude (mai degraba preponderent, pentru ca dupa o perioada de extremism, uneori mai bag si cate o chestie fiarta).
Incet incet am inceput sa ridic capul din pamant si sa inteleg dependeta mea si a celor din jur de multe obiecte/actiuni inutile, anumite tipare de manipulare, tendinte de reprimare, lipsa de responsabilitate si altele care nu fac obiectul acestui text. Si-asa mi-am indreptat curiozitatea nativa catre alte aspecte ale existentei ancootziene.
Faptul ca incet incet aproape toate valorile pe care le aveam inainte s-au dovedit a fi false, e un efect secundar. La fel si salbaticia si sictirul uneori fata de ceea ce multi ani am considerat fericire.
|
|
| Top |
|
 |
|
teodoca
|
Post subject: Re: dieta si evolutia spirituala Posted: Thu Sep 16, 2010 6:32 pm |
|
Joined: Wed Sep 09, 2009 1:50 am Posts: 128 Location: Bucuresti
|
si eu m-am schimbat foarte mult din punctul asta de vedere de cand mananc raw  atunci cand m-am apucat mi-am dorit sa se schimbe ceva, speram si credeam ca alimentatia influenteaza modul in care te simti si gandesti. Si asa a fost La vreo cateva luni dupa ce am inceput sa mananc raw viata mea s-a dat peste cap in so many ways  De atunci tot felul de coincidente si lucruri interesante se intampla in viata mea si ma conduc pe carari neumblate (dar asa de faine!  ). Am constatat pe parcurs ca trebuie sa trec printr-un detox emotional si mental asemeni celui fizic si ca lucruri par mai intai a se inrautati inainte sa se clarifice. Dar merita efortul Ma mir si ma minunez mereu cand vad cat de mult m-am schimbat si imi dau seama cat de trista si incuiata era mentalitatea mea veche. Alte revelatii sau treziri de cand pe raw? 
_________________ http://magicreminders.blogspot.com
|
|
| Top |
|
 |
|
enter
|
Post subject: Re: dieta si evolutia spirituala Posted: Thu Sep 16, 2010 11:06 pm |
|
|
|
N-am avut nici revelatii, nici treziri ( trezire din ce ? La ce ? ), nici nimic altceva. Nu s-a intamplat nimic, imi vad de viata ca si inainte de raw .
_________________ http://veveandcompany.blogspot.com/
|
|
| Top |
|
 |
|
Gec
|
Post subject: Re: dieta si evolutia spirituala Posted: Thu Sep 16, 2010 11:17 pm |
|
Joined: Mon Apr 19, 2010 1:58 pm Posts: 362 Location: Bucuresti
|
|
Eu zic ca sunt inevitabile:
1. scade toxina din neuron, se ridica ceata de pe creier, ai claritate pe paine 2. scade hormonul din organism, rezulta echilibru emotional stabil 3. scade mizeria din si dintre celule, creste randamentul arderilor, vine energia 4. claritate, echilibru emotional si energie, adio stress 5. toate duc la trezirea si asumarea constienta a realitatii, atitudine "I can do anything" 6. si asa mai departe
O analogie care-mi place vis-a-vis de de lucrurile care par a se inrautati inainte de a fi mai bine:
Mergi pe un drum asfaltat care te duce undeva. Mergi bine, dar iti dai seama ca vrei de fapt sa ajungi in alta parte, unde drumul asta n-ajunge. Prin urmare, vrei sa schimbi drumul. Dar ca sa ajungi pe celalalt drum (si ala asfaltat) trebuie sa treci printr-un grohotis/maracinis intre cele doua drumuri. E mai nasol prin maracini, dar sunt necesari ca sa ajungi unde vrei.
_________________ http://www.happinessbeacon.com/
|
|
| Top |
|
 |
|
muna
|
Post subject: Re: dieta si evolutia spirituala Posted: Sat Sep 25, 2010 10:22 pm |
|
Joined: Tue Sep 01, 2009 6:42 pm Posts: 814 Location: Constanta
|
|
| Top |
|
 |
|
Khaarsha
|
Post subject: Re: dieta si evolutia spirituala Posted: Sat Oct 02, 2010 12:40 pm |
|
Joined: Sat Sep 25, 2010 3:46 pm Posts: 385 Location: Sibiu
|
La mine totu' a devenit sesizabil de cand am inceput sa meditez. Adica...am descoperit Ekchart Tolle si am vazut ca e foarte fain sa ma relaxez din cand in cand. Relaxare pe bune, si corp, si minte, si emotii..toate alea. La scurt timp am avut aproape o luna in care am mancat doar paine cu margarina sau lapte cu cereale. Nu-mi trebuia altceva. De ce margarina si de ce fix cereale? Nu situ, da' era mai mult decat o pofta, era o nevoie acuta. Apoi nu mi-a mai trebuit nici margarina, nici cereale. Vroiam sa mananc legume si fructe si atat...Nu aveam nimic impotriva carnii sau a vreunui fel de mancare. Nu mi-am propus nimic. S-a intamplat de la sine acum 2 ani si de atunci nu mai mananc carne. Schimbarea alimentara a avut loc datorita schimbarii in planurile energetice. Am observat ca daca sunt agitata tind sa mananc mancaruri mai grele, dar cu cat sunt mai relaxata cu atat simt sa mananc mai putin si mai..raw. 
|
|
| Top |
|
 |
|
anca14
|
Post subject: Re: dieta si evolutia spirituala Posted: Tue Dec 28, 2010 3:27 pm |
|
|
|
Revin cu alte observatii facute in urma unor evenimente care s-au repetat din august 2009 pana acum.
In timp am observat ca atunci cand mananc numai crud, daca fac ceva ce nu consider just, sentimentul de vinovatie este insuportabil. La fel, frustrarile cauzate de ganduri ca fac ceva ce nu ar trebui sa fac si ca sunt intr-un loc in care nu ar trebui sa fiu, devin insuportabile. Iar atunci ii dau cu mancare gatita si devin comfortably numb si actiunile/gandurile imorale devin suportabile.
Sper ca intelegeti ce vreau sa spun :p
|
|
| Top |
|
 |
|
bhairava
|
Post subject: Re: dieta si evolutia spirituala Posted: Tue Dec 28, 2010 4:39 pm |
|
|
dap, mincarea gatita te "tampeste" suficient cit sa te suporti pe tine, confirm efectul. odata trecut pe 100% raw, se schimba TOT modul de gindire, se reconstruieste "egoul" ca sa zic asa, esti mult mai ferm cu tine insuti (si cu altii), mult mai "vertical" in atitudine, nu mai faci compromisuri, OBSERVI cind te minti (inainte iti era foarte usor), etc. "schimbarea" chiar incepe din farfurie 
_________________ http://bhairavah.blogspot.com
|
|
| Top |
|
 |
|
floridemar
|
Post subject: Re: dieta si evolutia spirituala Posted: Tue Dec 28, 2010 5:13 pm |
|
|
|
Si eu am simtit legatura intre alimentatie si gandire. Din prima luna de cand am renuntat la carne- acum vreo 3 ani- am simtit ca fac ceea ce trebuie pentru sufletul meu, pt echilibrul meu emotional. Criteriul emotional e cel mai important atunci cand iau o decizie si da- desi suna banal- am invatat sa fiu mai buna, mai toleranta, sa accept mai usor ceea ce nu pot schimba inca si tot asa - datoria faptului ca mananc naturist. Mai ales dupa un post sau o cura cu legume si fructe simti ca esti alt om ... Dar pe de alta parte cred ca alimentatia e doar o etapa - nu e totul. Unii oameni o pot sari ca sa zic asa ca sa se dezvolte spiritual. Sunt oameni deosebiti in jurul meu, care apreciaza viata, gandesc armonios si sunt echilibrati fara sa acorde prea mare atentie la ceea ce mananca. Pana la urma cred ca fiecare are calea lui spirituala..
|
|
| Top |
|
 |
|
Gec
|
Post subject: Re: dieta si evolutia spirituala Posted: Wed Dec 29, 2010 6:03 pm |
|
Joined: Mon Apr 19, 2010 1:58 pm Posts: 362 Location: Bucuresti
|
+1, confirm si eu ca pe raw e mult mai usor sa-ti dai seama daca faci "ce trebuie", adica daca esti in rezonanta cu tine, cu natura, cu viata, cu spiritele etc. Eu o incadrez la intuitie. Intuitia imi spune ca daca fac X o sa fie bine, daca fac Y n-o sa fie chiar asa de bine. Chiar atunci cand nu exista argumente logice in favoarea unei decizii. Daca fac ceva mai impotriva valului se intampla vreo chestiune neasteptata. Ca sa dau un exemplu ipotetic, ma gandesc "sa merg la piata azi sau maine?" si logica zice sa merg azi ca uite am mai mult timp, dar intuitia se impotriveste, "mi se arata" nasol. Ei, daca chiar merg azi la piata, o sa alunec pe gheata, sau o sa gasesc numai fructe nasoale etc. Logic n-aveam de unde sa stiu, dar intuitia mi-a spus. Si de fiecare data imi zic "nu mai fac chestiuni logice"  . Pe cand de fiecare data cand ma ghidez dupa intuitie, toate se leaga, cad piesele in puzzle, apar oportunitati din senin, tot asa chestii pe care n-aveam cum sa le prevad logic... De exemplu mergand a doua zi la piata, cu intuitia, impotriva logicii, gasesc numai chestii proaspete si ieftine, sau gasesc 100 de lei in lift... ati inteles ideea...
_________________ http://www.happinessbeacon.com/
|
|
| Top |
|
 |